Ћирилица Latinica
24.03.2024.
Политика

ВОЉА НАРОДА: Црна Гора ће гласати против пријема тзв. Косова у СЕ

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Прије извјесног времена некадашњи премијер Душко Марковић (ДПС) признао је јавно да је Влада Црне Горе одлуку о признању лажне државе "Косово" донијела супротно вољи 80 одсто становништва. Полако али сигурно, ту приватну одлуку Мила Ђукановића којом је купио слободу себи и члановима своје фамилије и блиским сарадницима за извјесно вријеме, Црна Гора почиње да исправља, и то кроз институције система. Једног дана на ред ће доћи и повлачење признања те терористичке творевине коју не признаје озбиљна већина држава свијета - чланица Организације Уједињених нација.

Тако ће Црна Гора гласати против пријема тзв. Косова у Савјет Европе. То је најавила  шефица Делегације Црне Горе у ПССЕ, Маја Вукићевић, иначе потпредсједница ДНП-а.

Вукићевић је синоћ одговорила је на прозивке ДПС „јуришника“, некадашњих „младих тигрова“ Мила Ђукановића, Милоша Николића и Ивана Вуковића, који су претходно реаговали на став ДНП који је непромјењив, а то је да је Косово и Метохија дио Србије, те да ће Вукићевић гласати против пријема лажне државе тзв. Косово у Савјет Европе.

"О политици Демократске партије социјалиста најбоље говоре управо њени функционери, којима је тренутно највећи домет “шпијање” страним амбасадама и уклизавање Милојку Спајићу, не би ли их како примио у владу. Њихово ме мишљење апсолутно не занима, јер су они заштитници криминала, корупције, и свега оног што је Црну Гору уништавало тридесет година. Нико из њихових скупштинских клупа није упутио извињење грађанима за пљачке, криминал, уништену државну имовину, срозан правосудни систем, лажне државне ударе, пребијања и јуришање на храмове. Смијешно је кад о европском путу Црне Горе говоре они који су државу блокирали пуних седам година, предајући правосуђе у руке Весни Меденици, Саши Чађеновићу, Блажу Јованићу, Сузани Мугоши, Миливоју Катнићу…

За разлику од њих и ја лично и колеге посланици из Демократске народне партије смо дали пуни допринос да се преговори са ЕУ коначно помјере са мртве тачке и да се покрене реформа правосудног система. Демократска партија социјалиста је српски народ држала у гету тридесет година, а сада желе и да нам одузму право на став и слободно изјашњавање. Они који су промијенили све политике и све идеолошке капе данас желе да дијеле лекције и да заборавимо тридесет година њиховог уништавања Црне Горе. Заштитницима криминала и јунака са скај апликације који су за њихов интерес тукли народ и куповали гласове је паметније да ћуте. И прије годину дана сам јасно рекла да нећу подржати улазак Косова у Савјет Европе, и одржаћу ријеч.

И вјерујем да за то имам подршку већине грађана Црне Горе. О томе да то блокира црногорски пут ка ЕУ је смијешно и говорити, јер у самој ЕУ има неколико земаља које не подржавају улазак Косова у Савјет Европе. Улазак Црне Горе у ЕУ блокирали су криминал, корупција и све оно што је красило владавину Демократске партије социјалиста, од чега се господа Николић и Вуковић никад нису оградили" - навела је Вукићевић у реаговању.

Коментари
Daco
Daco: Majo Bog ti pomogao!!!
24.03.2024 09:28
гаврило
гаврило: Ништа није боља ова влада несрећнога премијера, ништа! Све ставља под тепих! Жалосно је каква је ово творевина! Не може се са фишкалима и издајницима градити Црна Гора, може монтенегро!
26.03.2024 05:45
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar